Sindikalni poverenik dobio otkaz zbog objavljivanja dokumenta

14.10.2014.

Poverenik ASNS i magacioner Fabrike železničkih vozila "Želvoz“ Goran Stanić dobio je otkaz zbog "Fejsbuka“.

 

U rešenju o prestanku radnog odnosa, navodi se, da je Stanić učinio povredu radne obaveze jer je, "na društvenoj mreži ‘Fejsbuk’, na svom profilu, objavio odluku o prihvatanju najpovoljnije ponude proceniteljske kuće čije saopštavanje je protivno poslovanju fabrike i šteti njenim interesima i ugledu“.

Navodi se takođe da je na profilu objavio i skeniranu krivičnu prijavu protiv direktora Milorada Stojkovića u kojoj su iznete neistine o navodnim zloupotrebama direktora tokom procedure izbora procenitelja, prenose Novosti.

Sindikalac tvrdi da je otkaz nezakonit.

"Ne mislim da sam prekršio zakon objavljivanjem odluke. To nije poslovna tajna, to je javna odluka. Mislim da je ovo nečiji hir zbog mog sindikalnog delovanja. Čak u rešenju nisu ni naveli da sam predsednik ASNS, već samo magacioner", kaže Goran Stanić.

Otkaz mu je dat u vreme dok je bio na bolovanju, navodi Stanić. Rešenje je potpisao direktor Zaštitne radionice, a ne generalni direktor. Stanić je, inače, u avgustu dobio opomenu pred otkaz zbog povrede radne obaveze.

"Opomenu pred otkaz sam dobio jer sam, u vreme dok sam bio na plaćenom odsustvu, došao u fabriku i na oglasnoj tabli okačio saopštenje Sindikata", rekao je Stanić.

 

Izvor: B92, Novosti