Sertić: Bojim se da je malo ozbiljnih ponuda

01.10.2014.

Bojim se da postoji malo ozbiljnih ponuda za kupovinu firmi u restrukturiranju uprkos velikom broju pisama o zainteresovanosti", rekao je danas ministar privrede Željko Sertić.

 

"Prvog dana kad sam se pojavio u medijima i kada smo pričali o 1.732 prijave o zainteresovanosti za kupovinu, mnogi su rekli to je fenomenalno jer imamo 500 preduzeća za prodaju što znači da će biti borbe. Ali, nije tako", rekao je je Sertić gostujući na Radio televiziji Vojvodine.

On je precizirao da za RTB Bor postoji 20 pisama o zainteresovanosti, za Simpo 10, za Lastu 10.

Upitan da li mu se tih 20 ponuda za RTB Bor dopada, on je odgovorio "naravno da se ne dopada svaka".

"Ima firmi koje bi na špekulativan način želele da dođu do nekog kapitala. Ako od ovih 20 pisama za RTB Bor izdvojimo jednog kvalitetnog partnera ili dva sa kojima možemo da pregovaramo, napravili smo uspeh", naveo je on.

Upitan kako tumači vest da će radnicima Pošte biti podeljeni bonusi uprkos merama štednje, Sertić je rekao da će tu odluku rukovodstva ovog javnog preduzeća Vlada ozbiljno analizirati.

"Ozbiljno ćemo analizirati ne Poštu kao Poštu, već taj princip. Vlada će doneti zajednički zaključak za sva javna preduzeća da li postoji mogućnost dodele bonusa", izjavio je Sertić.

Govoreći o temama razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom tokom posete Srbiji, Sertić je rekao da će ekonomija biti u prvom planu i da "će se svakako tražiti da jedan deo automobila bez carina ide ka ruskom tržištu".

 

Izvor: Tanjug