Policijski sindikati počeli štrajk

26.09.2014.

Policijski sindikatai u Srbiji u petak ujutro su počeli štrajk uz obavljanje samo najvažnijih poslova na terenu, a protestu se odazvalo 91,6 odsto zaposlenih, izjavio je danas predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Momčilo Vidojević.

"Obavljamo hitne poslove, izlazimo na teren kada je reč o teškom kršenju javnog reda i mira, teškim krivičnim delima ili saobraćajnim udesima", kazao je Vidojević agenciji Beta.

On je precizirao da se ne obavlja ništa od redovnih dužnosti, poput izdavanja izdavanja dokumenata ili privodjenje. Izuzetak su zatečeni u nekom teškom krivičnom delu.

Prema njegovim rečima svi zaposleni koji to žele izjašnjavaju se o tome da su u štrajku i to je deo procedure.

"Nezgodan je trenutak i advokati su u štrajku, ali ne odustajemo", kazao je Vidojević.

On je rekao da su u mnogim policijskim upravama u petak zaposleni dobili slobodan dan kako se ne bi vodilo da su u štrajku.

U štrajku je i Nezavisni sindikat policije, kao i Sindikat srpske policije, podržava ih i jedan vatrogasni sindikat.

 

U štrajku manje od pet odsto sindikalnih aktivista

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je u petak da je manje od pet odsto sindikalnih aktivista u štrajku i da MUP neometano obavlja redovne aktivnosti.

U saopštenju se navodi da više od 95 odsto pripadnika policije odgovorno i profesionalno izvršava sve poslove iz svoje nadležnosti i da neće dozvoliti da bezbednost gradjana i njihova imovina na bilo koji način budu ugroženi.

 

 

Izvor: Beta