SES bez dogovora, Vlada će doneti odluku o minimalnoj zaradi

14.09.2014.

Članovi Socijalno-ekonomskog saveta (SES) nisu uspeli da dođu do zajedničkog rešenja koliko bi minimalna cena rada trebalo da iznosi u sledećoj dodini, izjavio je danas ministar rada Aleksandar Vulin.

 

"To znači da će Vlada preuzeti odgovornost i doneti odluku na jednoj od narednih sednica," rekao je Vulin novinarima, nakon sednice SES-a.

On je podsetio da rok da se SES izjasni o minimalnoj ceni rada ističe sutra, ali da će Vlada na jednoj od narednih sednica doneti odluku o tom pitanju, istakavši da se minimalna cena rada primenjuje od 1. januara naredne godine.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Ljubisav Orbović izjavio je da su sindikati svoj predlog minimalne zarade sačinili na osnovu parametara koji se nalaze u Zakonu o radu, ali da Vlada i poslodavci nisu bili spremni za to.

,,Već dva dana se komisije sastaju, već dva dana Socijalno-ekonomski savet, ali ni Vlada ni poslodavci nisu uzašli sa svojim predlogom minimanlne zarade.To je razlog zbog čega nije došlo do dogovora," naveo je Orbović.

 

Izvor: IIO, Tanjug