Radnici Fabrike vagona Kraljevo nastavljaju štrajk

17.01.2014.

Radnici Fabrike vagona Kraljevo i predstavnici Ministarstva privrede napravili pomak u razgovorima, ali se štrajk nastavlja.

 

Radnici Fabrike vagona iz Kraljeva koji od 13. januara protestuju u sali lokalne Skupštine zbog neisplaćenih zarada, stigli su u Beograd na razgovore o svojim zahtevima u Ministarstvo privrede.

Razgovori u Ministarstvu privrede su završeni, a predstavnici radnika Fabrike vagona Kraljevo uspeli su da naprave pomak. Međutim, oni poručuju da se štrajk se nastavlja.

 

Predsednik Štrajkačkog odbora Nenad Terzić podsetio je večeras u Kraljevu da radnici traže da im se isplati 10 zaostalih plata i overe zdravstvene knjižice i zbog toga nastavljaju štrajk koji traje već sedam meseci.

Terzić je posle današnjg sastanka sa predstavnicima Ministarstva privrede, po dolasku u Kraljevo, rekao da su im ponudili samo dva minimalca.

"To nismo mogli da prihvatimo, jer radnicima to ništa ne znači. Nastavljamo štrajk do ispunjenja zahteva", rekao je Terzić.

Štrajkački odbor je saopštio da im je novi direktor ponudio da u naredna četiri meseca rade, što su oni odbili.

Oko 200 radnika Fabrike vagona već pet dana štrajkuju u Gradskoj skupštini u Kraljevu, jer nisu primili ni dinara od maja prošle godine, nisu im overene zdravstvene knjižice i duguje im se 20 plata.

Izvro: Tanjug, B92