Vulin: Istupanje iz socijalnog dijaloga i protesti ne rešavaju probleme

27.08.2014.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da vlada, sindikati i poslodavci moraju da budu saveznici i da istupanje iz socijalnog dijaloga i protesti ne rešavaju probleme.

 

Vulin je rekao da su vlada, sindikati i poslodavci sada na istoj strani i da je dobro što su se sindikati vratili u Socijalno-ekonomski savet, gde im je mesto, što će omogućiti bolji socijalni dijalog.
"Sve drugo nije rešenje i ne pomaže radnicima a svi mi postojimo zbog radnika", rekao je Vulin novinarima u Novoj Varoši, u odgovoru na pitanje da li su nedavni razgovori sa sindikatima doprineli poboljšanju socijalnog dijaloga.

On je istakao i da "od strane vlade nije došla nijedna teška reč, niti će doći".
"Nema potrebe za bukom i besom, nema potrebe za protestima, teška su vremena i mi moramo da budemo na istoj strani", poručio je ministar rada.

Premijer Aleksandar Vučić i ministar Vulin pre desetak dana su se sastali sa predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Srbije sa kojima su u vladi razgovarali o rešavanju problema preduzeća u restrukturiranju. Vulin se potom sastao i sa članovima Konfederacije slobodnih sindikata.

 

Izvor: Tanjug