Željko Sertić kandidat za ministra privrede

19.08.2014.

U Skupštinu Srbije stigao je predlog premijera Aleksandra Vučića da za novog ministra privrede bude izabran Željko Sertić.

 

U kabinetu predsednice parlamenta je rečeno da će sednica na kojoj će se raspravljati o izboru Sertića biti zakazana u najkraćem roku, najverovatnije početkom seledeće sedmice zbot potrebe da novi ministar privrede što pre stupi na dužnost.

Sertić je trenutno predsednik Privredne komore Srbije, od marta 2013. godine.

Na tu poziciju izabran je jednoglasno na Skupštini PKS kao jedini kandidat, a predlozi da se nađe na tom mestu stigli iz više od 30 regionalnih komora i udruženja.

Osnovnu i srednju školu završio je u Novom Sadu. Diplomirao je na Fakultetu za poslovno-industrijski menadžment, Univerzitet Union u Beogradu.

Od 2010. direktor je preduzeća "Konrad" (visokogradnja, završni radovi u građevinarstvu, uređenje enterijera).

U periodu od 2006. do 2010. godine bio je direktor preduzeća "Foreks" iz Beograda (proizvodnja, unutrašnja trgovina i spoljnotrgovinski poslovi), od 2000-2006 izvršni direktor firme "Magma".

Bio je suosnivač preduzeća "Gotrex" iz Beča, kao i "Gotra" iz Novog Sada.

Član je SNS. Govori engleski jezik. Član je borda direktora Evrokomore, a bio je proglašen i za najboljeg menadžera jugoistočne i srednje Evrope.

Rođen je u Sečnju 1967. godine.

 

Izvor: Tanjug