Otkaz zbog protivljenja podržavljenju ustanove

15.08.2014.

Vlado Batnožić, direktor Zavoda za zaštitu zdravlja „Železnica Srbije”, odbio je da po sudskoj presudi vrati bivšu finansijsku direktorku Branku Pavlović na posao, uz obrazloženje da „ima svoj tim”.

 

- Ja sam u decembru 2013. godine po sudskoj presudi vraćena na posao. Kad sam, međutim, došla u Zavod, Batnožić mi je ponudio mesto referenta, što nije ni blizu mojoj nekadašnjoj poziciji. On tako šikanira i svoje zaposlene - naovdi Pavlovićeva.

Njoj je 2008. godine otkaz uručila bivša direktorka Ljiljana Šević, dovedena u vreme vlasti DS. Branka Pavlović je pre otkaza bila drugi čovek Zavoda, finansijski direktor.

Nakon pet godina sudskog procesa, sud je naložio da se Branka Pavlović vrati na posao, i to na mesto adekvatno njenoj visokoj spremi (ekonomski fakultet) i bivšem položaju

- Otkaz sam dobila jer sam se protivila podržavljenju ustanove. Želela sam da Zavod preraste u akcionarsko društvo i da radnici imaju koristi. Plate su nam bile sjajne, odlično smo stajali. Međutim, stranke na vlasti su imale plan da podržave firme, naprave od njih javna preduzeća, a onda ih čerupaju za stranačke interese, što se i dogodilo i čemu svaki dan prisustvujemo, ne samo u Zavodu - kaže Pavlovićeva.

Nakon pet godina sudskog procesa, sud je naložio da se Branka Pavlović vrati na posao, i to na mesto adekvatno njenoj visokoj spremi (Ekonomski fakultet) i bivšem položaju.

- Batnožić, koji je u međuvremenu došao za direktora, ponudio mi je mesto referenta, što sam ja po preporuci moje zastupnice, uglednog advokata Jelisavete Vasilić, odbila. Rekla sam mu da me postavi za savetnika ako su sva mesta popunjena, na šta mi je odgovorio da on već ima svoj tim i da u njemu nema mesta za mene - kaže Pavlovićeva.

Pošto adekvatno mesto nije dobila, a ispunjava uslove, Pavlovićeva se penzionisala. Po sudskoj odluci, Zavod mora da joj isplati pet miliona dinara zaostalih plata.

- Skandalozno su se cenkali oko toga. Milan Andonovski, sadašnji finansijski direktor, ponudio mi je dva miliona bruto. Zato smo sad ponovo na sudu. Ja ne odustajem. Žao mi je radnika. I ova garnitura sa Batnožićem, kao i prethodna, upropaštava Zavod. A s ovim direktorom tamo je još i strahovlada, svi se plaše. Ja ne - kaže Pavlovićeva.

 

Izvor: Blic