Vulin pozitivno ocenjuje rad svog ministarstva

08.03.2014.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže da je to ministarstvo radilo dobro, ali nedovljno brzo u nekim segmentima.

 

Vulin je najavio i donošenje zakona o finansijskoj podršci porodicama.

Zakon o finansijskoj podršci porodicama regulisaće, kako je naveo, dečji, porodiljski, roditeljski dodatak, i ticaće se skoro svakog čoveka u Srbiji.

"Taj zakon će promentii puno stvari u Srbiji i dobar deo politike prema porodici i deci", rekao je Vulin novinarima u Bačkom Gradištu gde je vlada predstavila rezultate sto dana rada.

On je, govoreći o sto dana rada ministarstva, rekao da je dobro što je pod stalnom lupom javnosti, jer se bavi ljudima.

"Ministarstvo je radilo dobro, mada nisam zadovoljan svim sto smo uradili, neke stvari su morale brže, ali smo tu da dato ispravimo", rekao je Vulin.

Navodeći da će Zakon o radu biti "nadograđivan", Vulin je pozvao sindikate i poslodavce da se aktivno uključe u socijalni dijalog, bez kojeg, kako je naveo, nema napretka.

"Promene koje smo doneli su dobre i već pokazuju određene rezultate i kroz zaustavljanje nezaposlenosti", rekao je Vulin i dodao da je "priča o masovnim otkazima" posle usvajanja Zakona o radu bila netačna i da zakon štiti dobre radnike, ali i utvrđuje da ne može da bude nagrađen neradnik.

 

Izvor: Tanjug, B92