Radnici Želvoza i dalje u zgradi opštine, čekaju Radulovića

17.01.2014.

Radnici Želvoza iz Smedereva ne odustaju od zahteva da im se ispune obećanja o socijalnom programu, i danas, treći dan za redom, protestuju u zgradi Opštine Smederevo, rekla je jutros Tanjugu gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović.

 

"U zgradi je uvek jedna grupa od oko 45 radnika. Smenjuju se, i ne odustaju ni posle jučerašnjeg saopštenja Ministarstva privrede, čekaju da im se obratiti ministar", rekla je gradonačelnica.

Više od 400 smederevskog Želvoza upalo je i zaposelo zgradu Opštine Smederevo pre dva dana, proglasilo je Kriznim štabom protesta, i poručilo da nema nameru da izađu dok im se ne ispune data obećanja.

Ministarstvo privrede tada je obećalo socijalni program od 300 evra po godini staža za oko 550 radnika ovog preduzeća u restrukturiranju, kao i overu zdravstvenih knjižica za one radnike koji su ostali da rade u ovom, jednom od najstarijih srpskih preduzeća za remont šinskih vozila.

Ministarstvo privrede saopštilo je juče da rukovodstvo Želvoza nije u dogovorenom roku podnelo potpunu ličnu kartu preduzeća, niti plan tehnološkog viška i dokumentaciju za socijalni program, pa radnici zbog neodgovornosti rukovodstva ne mogu računati na otpremnine pod uslovima koji su važili u programu za 2013. godinu.

Položaj radnika isključivo je odgovornost rukovodstva preduzeća koje neodgovornim postupanjem nije ispunilo nijednu od preuzetih obaveza, a koje su preduslov za ispunjenje zahteva radnika, uključujući isplatu socijalnog programa, povezivanje radnog staža i overu zdravstvenih knjižica, dodaje se u saopštenju.

Izvro: Tanjug